(044) 49 44 000

(067) 236 28 63 Экстренная связь

Видерштраль logo

(044) 49 44 000

(067) 236 28 63 Экстренная связь

З 1 квітня діти зможуть виїхати за кордон тільки з особистих закордонними паспортами

З 1 квітня 2015 втрачає чинність постанова Кабінету міністрів України від 31 березня 1995 №231 "Про затвердження Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення". Цей документ, зокрема, передбачав, що дані про неповнолітніх дітей вписуються в закордонні паспорти їхніх батьків. З квітня ця норма втратить законну силу.

Villa Franca лобби

"З цієї дати єдиним нормативним актом, який регулюватиме в тому числі і порядок виїзду дітей за кордон, буде постанова КМУ від 7 травня 2014 №152. Відповідно до положень цього Порядку, особам, які не досягли 16 років, закордонний паспорт оформляється на 4 року, а досягли 16 років - на 10 років. При цьому закордонний паспорт, так само як і проїзний документ дитини, оформлений і виданий з 1 квітня 2015 року, діє протягом строку, на який він був виданий, разом з усіма вписаними в нього записами " , - розповідає юрист ЮК "Алексєєв, Боярчуков і партнери" Дмитро Кучерявий.

За даними юриста, для оформлення закордонного паспорта особам, які не досягли 16 років, необхідний наступний пакет документів:

1. Заява-анкета, яка заповнюється одним з батьків (якщо батьки не перебувають у шлюбі - на підставі заяви-анкети того з батьків, з ким проживає особа), усиновителем, опікуном, піклувальником або іншими представниками;

2. Свідоцтво про народження;

3. Квитанції про вчинення необхідних платежів (або документи, на підставі яких особа звільняється від платежів).

"Дитині, яка старше 12 років, буде видаватися так званий" біометричний закордонний паспорт ", в який буде імплантований безконтактний електронний носій з даними про особу, зокрема оцифроване зображення обличчя людини, його підпису, відбитків пальців рук і т.д.", - відзначає Дмитро Кучерявий.

Детский лагерь ФРЕШ КЭМП 1

Якщо батьки дитини відмовляються від внесення оцифрованої інформації про дитину в безконтактний електронний носій, імплантований у паспорт для виїзду за кордон, вони подають відповідну заяву, яку оформляється на місці. Заява від другого з батьків не потрібна, якщо він є іноземцем або особою без громадянства.

"Порядком не передбачено умови для надання особам, які не досягли 16 років, копії облікової картки платника податків з реєстраційним номером (ідентифікаційний код), або інформації про такому номері. Тобто, облікова картка платника податків для цілей отримання закордонного паспорта потрібно, як і раніше, у осіб , які досягли 16 років ", - уточнює юрист ЮК" Алексєєв, Боярчуков і партнери ".

голубая лагуна

У разі оформлення паспорта особі, яка не досягла 12 років, або особі, яка не може пересуватися самостійно у зв'язку з тривалим розладом здоров'я, що підтверджується відповідною довідкою медичної установи, можуть бути подані дві кольорові фотографії розміром 3,5 х 4,5 см і одна фотографія розміром 10 х 15 см для внесення оцифрованого зображення особи шляхом сканування.

Документи приймаються в будь-якому територіальному відділі Державної міграційної служби, незалежно від місця проживання особи.

Порядок визначає наступні терміни отримання закордонного паспорта:

1. до 20 робочих днів - загальний порядок;

2. до 7 робочих днів - терміновий порядок;

3. до 3-х робочих днів - терміновий порядок, пов'язаний з нагальною потребою в лікуванні особи, від'їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи зі смертю родича, який проживав за кордоном, на підставі документів, що підтверджують необхідність термінового виїзду за кордон;

4. до 10 робочих днів - у разі виїзду на постійне проживання за кордон усиновленої іноземцями дитини-громадянина України;

5. до 3-х місяців - у разі одночасної подачі заяви про оформлення особою виїзду на постійне проживання за кордон та оформлення заяви-анкети в закордонній дипломатичній установі України.

Sprachcaffe - языковой лагерь в Лондоне для детей

"Вартість виготовлення закордонного паспорта для дітей і для дорослих однакова. Так, за біометричний паспорт необхідно сплатити приблизно 350 грн, а звичайний паспорт буде коштувати 290 грн (з них держмито становить 170 грн, пільговиками вона не сплачується). При цьому вартість виготовлення збільшується в два рази у разі отримання паспорта в терміновому порядку ", - резюмує Дмитро Кучерявий.

Спасибо, Вы успешно подписались на нашу рассылку!

Мы будем сообщать Вам последние новости и информацию о наших предложениях!

Закрыть

Спасибо, за оставленную заявку

В ближайшее время с Вами свяжутся наши специалисты.

Закрыть

Ваш запрос отправлен!

В ближайшее время менеджер компании свяжется с Вами!

Закрыть

Присоединяйтесь к нам в Facebook:

 

Закрыть
Russian Russian Ukrainian Ukrainian