(044) 49 44 000

(067) 236 28 63 Экстренная связь

Видерштраль logo

(044) 49 44 000

(067) 236 28 63 Экстренная связь

Пльзень - гідний відвідування місто Чехії.

Куди можна з'їздити з Праги на один день? Так щоб було відносно недалеко і цікаво. Мельник? Нудно і дивитися особливо нема чого. Карлові Вари? ні в якому разі! Якщо Прага - це ЕвроЕгіпет, то Вари - ЕвроТурція. Кому воно треба? Маріанські Лазні? Красиво, але занадто мало. Крумлов? Далеко. Їхати 4:00 тільки в одну сторону. Острава? Ще далі. Тому вибір очевидний - Пльзень! Четвертий за величиною місто Чехії не розбещений багатотисячними натовпами туристів, як інші великі міста країни (за цілий день з немісцевих ми зустріли тільки двох американців і все), зате може запропонувати достаток старовинних будівель готичної спрямованості, апологетом якої є церква св. Варфоломія, висотою в 102 метри - найвища в Чехії.

Хочете подивитися на справжню Чехію, а не на туристичну бутафорію? Поїдьте в Пльзень!

Ось так тут виглядає звичайнісінька вулиця, легко собі уявити як тоді виглядає все інше! Але спершу про те, як туди добратися.

Отже, як доїхати. Туди ми їхали з автовокзалу Florenc (знаходиться прямо біля однойменної станції метро) на автобусі Прага-Пльзень-Маріанські Лазні якоїсь карловарською фірми. Квиток коштує близько 4-х євро і купувати його можна прямо у водія. При бажанні можна купити заздалегідь і в касі. Але автобус цей, м'яко кажучи, зовсім не залишив приємних вражень - старий, трясучий і торохтіли. Їхати півтори години. Назад їхали на автобусі Scania іншої фірми Student Agency з Брно, який сподобався набагато більше. По-перше, автобус новий та зручний, з нормальним відстанню між кріслами, по-друге, в дорозі безкоштовно роздають газети, журнали, чай, кава, гарячий шоколад і навіть навушники, якщо бажаєте дивитися відео (слухати, до речі, можна на двох мовах - чеською та англійською). Ціна квитка при цьому абсолютно така ж як і на роздовбаний автобус, а час у дорозі ще менше - 1:00! Їздить ця Student Agency не так на Florenc, а на іншій празький автовокзал - Zlicin, він знаходиться в двох метрах від однойменної станції метро. Купувати квитки з Пльзеня до Праги потрібно на 12-й платформі пльзеньського автовокзалу, там є кіоск цієї фірми. дуже рекомендую!

всередині:

Пльзень відразу радує яскравими квітами, варто тільки вийти з автовокзалу в місто. Від автовокзалу йдемо наліво, у бік центру:

Розглядаючи по шляху всякі цікаві будівлі:

І автентичні, а не туристично-бутафоріческіе, як у Празі, кав'ярні:

ресторанчики:

Навіть такі магазинчики є:

І всякі інші колоритні заклади:

У яких можна попити вина з шоколадом:

Як і належить пристойному європейському місту, на підвіконнях тут квіти:

І купа красивих будівель навколо:

Буквально на кожному кроці:

Величезний плюс Пльзеня - вся краса знаходиться в межах 10-15 хвилин ходьби від автовокзалу:

Прикро тільки, що нормально сфотографувати таку красу часто заважає велика кількість ліхтарних стовпів:

Велика синагога, друга за величиною в Європі після Будапештської і третя у світі, може вміщати в себе більше двох тисяч прихожан.

Синагога була побудована в 1892 році на кордоні Старого міста поруч з собором Святого Варфоломія за проектом Флайшер, архітектора з Відня. Будівля побудована в романсько-мавританському стилі з елементами готики. Синагога має гранітний устої і дві 45-метрові вежі.

Пльзеньськой трамваї K3R-NT:

На відміну від Праги - жовті:

Вуглувата нова модель:

Міський автобус:

Пльзень - відомий центр пивоваріння. З 1842-го року тут варять найвідоміше пиво Pilsner Urquell, хоча варимо тут же Gambrinus, як мені здається, набагато смачніше.

Театр Й. К. Тилу. Знову стовп! З ними в Пльзені просто біда - ставлять де попало, абсолютно не думаючи про те, що вони заважають фотографувати :(

Є в Пльзені і звичайні панельні будинки, але як прийнято в Європі, вони не сірі, а яскраві, кольорові:

Цікаві тут і лавки з рекламою, звичайно ж, пабів :)

Тур в Чехию wrs.com.ua

Спасибо, Вы успешно подписались на нашу рассылку!

Мы будем сообщать Вам последние новости и информацию о наших предложениях!

Закрыть

Спасибо, за оставленную заявку

В ближайшее время с Вами свяжутся наши специалисты.

Закрыть

Ваш запрос отправлен!

В ближайшее время менеджер компании свяжется с Вами!

Закрыть

Присоединяйтесь к нам в Facebook:

 

Закрыть
Russian Russian Ukrainian Ukrainian